Categorie: Diverse

Moet men over een brevet beschikken?

Ja, in Nederland dien je vanaf 2004 een zogenaamd PGL brevet te hebben. Dit staat voor Powered Glider License en kan je behalen bij een KNVvL erkende paramotorschool. Verder is het afhankelijk waar je wilt vliegen en je moet altijd eerst de regelgeving van een bepaald land erop na slaan om te zien aan welke

Continue Reading

Hoe lang duurt een opleiding?

Circa 6 hele dagen zijn genoeg om je het zelfstandig vliegerschap aan te leren. Daarnaast houdt een goede cursus ook theorie in van bijvoorbeeld; meteo, navigtie, vliegtechniek, aerodynamica, reglementen en voorschriften en materiaal kennis.

Continue Reading

Wie mag met de paramotor vliegen?

Iedereen die de leeftijd van 16 jaar bereikt heeft, en geen grote gebreken heeft met zijn gezondheid. Uiteindelijk dien je ook een medische keuring te ondergaan van bijvoorbeeld een zweefvliegers keuring.

Continue Reading

Is er ook professioneel gebruik van de paramotor?

Ja, en er komen er elke dag nieuwe bij. De eersten die de paramotor voor professionele doeleinden gebruikten waren de fotografen. Zij vonden een eenvoudige manier om luchtfoto’s te nemen aan betaalbare prijzen, de totale prijs van een paramotor stemt overeen met de huurprijs van een helikopter gedurende 2 uur. Hij wordt ook gebruikt bij

Continue Reading

Zijn er paramotor wedstrijden?

Ja, er bestaat een Frans, een Europees en zelfs een wereldkampioenschap in deze categorie. Het Europees en het wereldkampioenschap vinden om de twee jaar plaats en spelen zich af gedurende een periode van één week. De belangrijkste proeven bestaan uit navigatie, brandstofbesparing en behendigheid. Daarnaast zijn er ook slalom evenementen.

Continue Reading