Categorie: Prestaties

Tot welke windsnelheden kan er gevlogen worden?

Men kan “forward” vertrekken, het gezicht in de wind en het scherm achter de piloot, met een windsnelheid tot 10 km/uur. Het lukt om “reverse” te vertrekken, rug in de wind en scherm voor de piloot, met een windsnelheid tot 25 km/uur. Gezien het steeds harder waait hoe hoger dat je komt heeft het niet

Continue Reading

Hoelang kan je blijven vliegen?

Dit is een beetje afhankelijk van het vlieg gedrag van de vlieger en zijn uitrusting. Maar gemiddeld zal een motor tussen de 3 en de 5 liter per uur gebruiken. Dit is dus afhankelijk van de grootte van je benzine tank.

Continue Reading

Kan men om het even waar opstijgen?

Een geoefende paramotor vlieger heeft maar een paar stappen nodig. Beginners over het algemeen wat meer. Maar dit blijft beperkt tot enkele tientallen meters. Verder is veel afhankelijk van de paraglider en de stuwdruk van de motor.

Continue Reading

Tot welke hoogte kan hij stijgen?

Je kan er tot op kilometers hoog mee komen. Zo is er al eens over de Mont Blanc heen gevlogen (5.200 meter). Je motor verliest wel aan rendement waardoor je eigenlijk je carburateur continu moet bijstellen om dit rendement zo goed mogelijk te benutten.

Continue Reading

Hoe snel vliegt een paramotor?

Iedere parapente heeft een eigen vliegsnelheid, deze varieert tussen 30 en 65 km/uur, naargelang het type vleugel. De laatste nieuwe ontwikkelingen zijn het “reflex profiel”. Dit is een trend waar veel fabrikanten naar over zullen stappen, of in ieder geval zo een soort vleugel in hun gamma zullen opnemen. 1 van de voordelen is de

Continue Reading