Omscholing Schermvlieger / naar paramotor piloot in 3 dagen

Je bent reeds een schermvlieger en vliegt in de bergen of regelmatig aan de lier, maar je wilt de overstap maken om niet meer afhankelijk te zijn van een lier of te moeten wachten op je beurt. Of je wilt gewoon langere vluchten maken en dat op alle momenten dat het vliegbaar weer is? Dan is het paramotor vliegen misschien wel jou grote passie.

We kijken in eerste instantie hoe het staat met je schermbeheersing. Is deze goed dan vertellen wij je wat de verschillen zijn tussen het vliegen met en zonder motor. Juist omdat wij ervaring hebben met beide takken van deze sport kunnen we deze in het juiste perspectief plaatsen. Daarna neem je de motor op je rug en loop je hier eens mee over het veld om te wennen aan het gewicht en je te laten voelen wat die stuwdruk met je doet.

Daarna nemen we de gehele start, vlucht en landing met je door en ga je voor het eerst de lucht in onder radio begeleiding. Deze eerste vlucht vlieg je wat langer om je wat te laten wennen aan de verschillen tussen wat je gewend bent en het paramotor vliegen.

Daarna korten we de duur van de vluchten wat in, om zoveel mogelijk starts en landingen te kunnen maken en tussendoor nemen we je ook eens mee op een overlandje.

De uitspraken van vrije vliegers, met soms meer dan 150 vluchten, wijzen ons er elke keer weer op dat het een totaal verschillende sport is en dat je niet zomaar kan zeggen “dat doe ik wel even”.

Een goede opleiding blijft noodzakelijk. Deze verzorgen wij!

De kosten van deze paramotoropleiding zijn: € 1250,- en duurt 3 dagen. Hierin zit het gebruik van schoolmaterialen zoals helm, radio, glider en paramotor inbegrepen. Daarnaast betaal je een borg van € 500,- tegen eventuele schade. Geen schade is borg retour natuurlijk. En je dient een verzekering voor het paramotor vliegen af te sluiten. Kosten hiervan zijn € 40,-

Vanaf 2016 zijn er geen vrijstellingen meer mogelijk voor het theoretische gedeelte.

Tijdens de opleiding staat u continue in contact met uw mentor