Paramotor Piloot / Droomde je vroeger al om piloot te worden…? Hier is je kans!!!

Je kan met paramotor vliegen beginnen zonder enige vooropleiding. Onze grote praktijk ervaring leert dat je niet eerst hoeft te lieren of een andere cursus te volgen. We starten met de schermoefeningen waarbij beide voeten op de grond blijven. Deze moeten perfect beheerst worden voordat we de eerst vlucht kunnen gaan maken met de paramotor. Daarom zijn de eerst 2 á 3 dagen fysiek best wel zwaar, maar hier heb je later alleen maar profijt van. Tussendoor loop je eens met de motor op je rug om te wennen aan het gewicht en om eens te voelen wat de stuwdruk met je doet.

Tijdens deze praktijklessen krijg je natuurlijk ook een heleboel informatie die handig zijn voor als je straks theorie gaat leren. Zo combineren we dus de theorie in de praktijk.

Op het moment dat je de schermoefeningen beheerst, dit gaat altijd in samenspraak met je instructeur, dan krijg je van ons een radio, helm, glider, paramotor en een persoonlijke briefing waarin de gehele start en landingsprocedure nog eens uitgelegd wordt. Heb je dan nog vragen dan kan je die natuurlijk stellen, maar dan gaan we de eerste vlucht maken.

Hierbij wordt je volledig begeleid door je instructeur en is er alle aandacht voor jou alleen. Als je éénmaal vliegt dan blijven we een uurtje in de lucht waarbij je continue in contact staat met de grond. We doen wat simpele, basic oefeningetjes om je een beetje een idee te geven dat al die dunnen lijntjes echt wel sterk genoeg zijn en je kan genieten van een schitterend uitzicht.

Hoe verder dat je komt in de opleiding hoe zelfstandiger je gaat worden. Want straks sta je ook alleen, maar hier werken we langzaam naar toe.

De praktijk opleiding bestaat uit 6 hele dagen. Er zijn 10 vluchten bij de opleiding inbegrepen inclusief het gebruik van de paramotors en paragliders. Het is een all-in pakket, dus geen bijkomende kosten voor velden oid. Daarnaast geven we in de avond uren of als het slecht weer is natuurlijk theorieles. Het is geen hogere wiskunde maar het vliegen vereist een gedegen kennis van meteorologie en voorschriften. Daarnaast dien je goede kennis te hebben van aerodynamica, materiaalkennis en vliegtechniek. Maar met je theorie en je praktijk papieren op zak is je droom werkelijkheid geworden en kan je als zelfstandig vlieger door het Nederlandse luchtruim scheren.

Je droom is werkelijkheid geworden!!!

Bij Skydance paramotorsport bestaat een basis opleiding uit het gebruik van materialen waaronder motoren, paragliders, helm, radio, benzine, logboek en de theorie lessen!!! Kosten voor deze paramotoropleiding bedragen € 1.850,- Je betaalt een borg van € 500,- voor eventuele schades. Geen schade is borg retour natuurlijk. Tevens dien je een verzekering voor het paramotor vliegen af te sluiten van € 40,-

Na de basis opleiding vlieg je bij voorkeur verder met je eigen uitrusting. Dit omdat je hier aan moet wennen en het e.e.a. goed afgesteld dient te worden.
Koop je deze uitrusting bij ons dan is het vervolg van de opleiding gratis tot aan je brevet. Koop je deze uitrusting elders dan betaal je voor de vervolg opleiding € 1250,-