Trike Piloot / gemak en comfort

Er bestaat een mogelijkheid om alleen het TRIKE ONLY brevet te behalen. Met dit brevet mag je dan alleen opstijgen en landen met een trike.

Je kan met paramotor trike vliegen beginnen zonder enige vooropleiding. Onze grote praktijkervaring leert dat je niet eerst hoeft te lieren of een andere cursus te volgen.
We starten met de schermoefeningen waarbij beide voeten op de grond blijven. Deze moeten perfect beheerst worden voordat we de eerst vlucht kunnen gaan maken met de trike. Daarom zijn de eerst 2 á 3 dagen fysiek best wel zwaar, maar hier heb je later alleen maar profijt van. Tussendoor rij je met de trike over het veld om alvast een beetje te wennen.

Tijdens deze praktijklessen krijg je natuurlijk ook een heleboel informatie die handig zijn voor als je straks theorie gaat leren. Zo combineren we dus de theorie in de praktijk. Op het moment dat je de schermoefeningen beheerst, dit gaat altijd in samenspraak met je instructeur, dan krijg je van ons een radio, helm, glider, trike met motor en een persoonlijke briefing waarin de gehele start- en landingsprocedure nog eens uitgelegd wordt. Heb je dan nog vragen dan kan je die natuurlijk stellen, maar dan gaan we de eerste vlucht maken.

We gaan tijdens deze opleiding diep in op alle aspecten die het trike vliegen met zich mee brengt, daar er wel degelijk verschillen zitten tussen het ruggedragen en het trike vliegen.
Je kan vliegen met de diverse paragliders die onze school heeft liggen voor de trike opleiding.

Ook tijdens onze trike opleiding leren we je langzaam aan op naar het zelfstandig vliegerschap. De theorie opleiding is precies hetzelfde als voor het ruggedragen vliegen en dit wordt enkelen malen per jaar door de KNVvL georganiseerd. Heb je dan ook de benodigde 20 vlieguren dan kunnen we een praktijk examen voor je opstellen.

De praktijk opleiding bestaat uit 6 hele dagen. Of 18 lessen van tenminste 3 uur. Er zijn 10 vlieguren bij de opleiding inbegrepen inclusief het gebruik van de paramotor trike en paragliders. Het is een all-in pakket, dus geen bijkomende kosten voor velden oid. Daarnaast geven we in de avond uren of als het slecht weer is natuurlijk theorieles. Het is geen hogere wiskunde maar het vliegen vereist een gedegen kennis van meteorologie en voorschriften. Daarnaast dien je goede kennis te hebben van aerodynamica, materiaalkennis en vliegtechniek. Maar met je theorie en je praktijk papieren op zak is je droom werkelijkheid geworden en kan je als zelfstandig vlieger door het Nederlandse luchtruim scheren.

Bij Skydance paramotorsport bestaat een complete weekopleiding uit het gebruik van materialen waaronder motoren, paragliders, helm, radio, benzine, logboek en de theorie lessen!!! Kosten voor deze opleiding bedragen € 1.850,- Je betaalt een borg van € 500,- voor eventuele schades. Geen schade is borg retour natuurlijk. Tevens dien je een paramotor verzekering af te sluiten van € 40,-

gemak en comfort in een paramotor trike