Over Ons / Besmet met het virus

Jurg van der Vlies

Mijn naam is Jurg van der Vlies, geboren in 1971 In 1998 begonnen met een opleiding paragliden in Oostenrijk bij Airtime. Het geweldige gevoel van vliegen bleek verslavend, en dus in Nederland het liervliegen opgepakt. Maar al snel bleek dat effectief vliegen bij die sport erg beperkt is. Wachten, wachten en nog meer wachten dus. De oplossing ontdekte ik in 2000. Paramotorvliegen!

Vanaf toen werd het een gekkenhuis. Verjaardagen? Boodschappen? Motorrijden? Geen tijd. Vliegen was het wat ik deed!
Helaas was deze sport in die tijd nog niet legaal, maar toen in 2003 legalisatie in zicht leek te komen ben ik gestart met mijn vliegschool en met het opleiden van aspirant paramotorpiloten.

Overigens vlieg ik nog steeds regelmatig in de bergen, maar dan voor het volgen van Zekerheidstrainingen zodat ik deze ervaringen kan overdragen aan mijn cursisten.

Ik ben importeur van Adventure, Simplify en Flanders paramotors in Nederland. Ik heb voor deze merken gekozen omdat ik hier goede ervaringen mee heb opgedaan en omdat het zeer betrouwbare motoren zijn. We leveren paragliders van Dudek, dit merk is het beste van het beste. Maar we kunnen natuurlijk ook andere merken paragliders of paramotoren verzorgen.