Paramotor nieuws 2012

Flanders trikes DULV gekeurd!!!

Het heeft eventjes op zich laten wachten maar de Flanders trike is DULV gekeurd. Het is me nu ook wel duidelijk waarom niet elke trike er zo maar door heen komt. Want er wordt serieus aan getrokken om te zien of het allemaal sterk genoeg is. Hieronder een aantal foto’s van de keuring.

Ook nog een filmpje wat ik gemaakt heb. In de aftiteling ben ik helaas 1 naam vergeten te noemen en dat was van mijn Belgische vriend Birdy van www.europpg.com . Gelukkig heeft hij het me al vergeven.

Binnenkort meer en uitgebreid nieuws op de nieuwe site www.flandersparamotor.nl

Basse Ham 22/23/24 Juni 2012

Het grootste paramotor evenement ter wereld. Meer dan 500 vliegers uit 30 landen en ca. 70 fabrikanten van paramotors en paragliders maken deze 2 jaarlijkse happening tot 1 groot feest. Zit het vliegen in je hart, dan moet je hier bij zijn. Kijk voor meer info op http://www.mondial-paramoteur-2012.org/

Nucleon Cabrio 42 gekeurd

Nucleon Cabrio 42 is EAPR gekeurd en mag dus in Nederland gevlogen worden. Deze glider is geschikt voor zware trikes en of tandem vluchten met een gewichtsbereik tot ca. 310kg. Makkelijk opzetten, licht sturen en een groot snelheidsbereik kenmerken deze Nucleon Cabrio. Ben je op zoek naar een andere glider, of dit nu solo of tandem is men kan gewoon niet om de Dudek Nucleon heen. Maat 34 is ook in voorbereiding om EAPR gekeurd te worden. Lees meer op http://www.dudek.eu/en/news-2012/nowe-niemieckie-certyfikaty-paramotorowe.html

Nucleon WRC

Zelfs aan de zo volprezen Nucleon is er toch ook weer een update beschikbaar. Speciaal ontworpen voor wedstrijd vliegers wordt de Nucleon WRC uitgerust met flexibele plastic rods in the cel openingen. Dit in plaats van de Mylar verstevigingen. De paraglider zet nog makkelijker op en ook de snelheid is iets toegenomen. Echter door deze wijzigingen is dit type niet gekeurd. Wil je perse een gekeurde paraglider dan ga je heel veel plezier hebben met de standaard Nucleon.

Super silence M3

De nieuwe silence versie voor de 160cc tiger motor met 3dB geluidsreductie is nu ook beschikbaar voor de M3 en de X3 serie. Propellor kan zowel in hout alsook in carbon geleverd worden. De nieuwe pouley is zwart geanodiseerd om onderscheid te kunnen maken voor deze stillere versie. Mocht je een ombouw kit willen bestellen, neem dan contact met ons op.

Fun nano trike

Adventure paramotors heeft voor de X-serie paramotors een nieuwe trike ontwikkeld. De Fun Nano trike. Deze trike weegt slechts 12kg en kan je binnen 3 minuten opbouwen. Het geheel is zeer simpel en licht en gemaakt voor de start onder zware omstandigheden. De Fun Nano wordt geleverd in een zeer degelijke tas.

Nieuwe gashendel!

Alle nieuwe modellen van Adventure paramotors, zijn vanaf heden uitgerust met een nieuwe gashendel. Zeer degelijk en robuust en voorzien van een uren/toerenteller. Zeer makkelijk te bedienen knoppen om te starten en te stoppen, zelfs met handschoenen aan.