Paramotor nieuws december 2013

De laatste weken is het maar slecht vliegweer geweest, maar we blijven scherp staan en zodra het kan gaan we weer naar buiten om te vliegen en te oefenen.

Ik wens jullie alvast een prettige jaarwisseling.

Thailand tour 2014

De Thailand tour zit geheel vol. Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest om alles te regelen. Een hoop papierwerk kwam erbij kijken om onze eigen motortjes te verschepen. Maar de container is onderweg en in februari 2014 gaan we er een paar grandioze weken beleven. Huurauto’s en hotels zijn geregeld en ook hebben we diverse plaatsen gespot waar het heerlijk vliegen is. Bekijk onderstaand filmpje maar eens!

Spanje 2014

Week 12, 13 en 14 gaan we naar een nieuwe meer zuidelijkere stek in Spanje. Binnenkort ga ik de stekken verkennen samen met een Spaanse vlieger. Hij heeft daar vergunnigen om het hele jaar door te mogen vliegen. Er zijn plaatsen in het binnenland, maar ook direct aan de kust met een restaurant op 100 meter van het veld. Als het klopt wat hij me geschreven hebt dan hebben we daar plenty mogelijkheden om de hele dag te kunnen vliegen op diverse schitterende locaties en we kunnen overlandjes vliegen van het ene naar het andere veld.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de prijs van deze stage weken stuur dan een mailtje naar info@skydance.nl

Dudek nieuws

Door het ongekende en blijvende succes van Dudek paragliders was de levertijd opgelopen tot een onacceptabele 13 weken. Dit kwam onder andere door het aannemen van nieuwe mensen die ingewerkt moesten worden en natuurlijk door de grote vraag naar de diverse vleugels die tijdens wedstrijden altijd op nummer 1 staan!

Vanaf heden zijn de levertijden terug gebracht naar 4 weken voor de paragliders en ca. 3 weken voor de harnassen. Want Dudek doet meer dan alleen de beste paragliders ter wereld maken.

http://www.dudek.eu/en/2013/polska-mistrzem-swiata.html

Nieuwe Dudek Universal paraglider

De Universal is een standaard vrije vlucht glider die omgeturned kan worden in een volbloed Reflex paraglider met B certificatie. Cross Country vliegen en thermieken zit deze Universal in het bloed. Het maakt niet uit of je hem wil gebruiken voor de vrije vlucht of met de paramotor, de Universal zet zeer makkelijk op, staat als een huis boven je, stuurt als een scheermes en is veilig. Gemaakt met de nieuwste technologie, door de nummer 1 van de wereld.

http://www.dudek.eu/en/uniwersalne-pg/universal.html

Flanders nieuws

Achter de schermen wordt er keihard gewerkt aan de Flanders paramotor trikes. Dit betreft voornamelijk de accessoires. Zo zijn we bezig met een windscherm voor de Flanders Silent Twin welke geplaatst gaat worden tussen de passagier en vlieger. Hierdoor wordt het vliegen nog aangenamer doordat de vlieger niet meer in de wind zit wat bij veel mensen nog weleens een “snot” neus opleverde na het tandem vliegen. Een nieuwe transport hoes is ook in ontwikkeling welke uit 1 stuk bestaat en heel makkelijk om de trike heen bevestigd kan worden. Ook komt er een hoes beschikbaar waar de passagier in kan zitten. Gemaakt van neopreen kan je hiermee in de koudste omstandigheden comfortable passagiers meenemen zonder dat deze veel last van de kou zullen hebben. Prijzen en foto’s binnenkort beschikbaar.