Paramotor nieuws december 2014

Terugroep actie Delta karabiners

Er is een waarschuwing afgegeven voor toestellen die vliegen met onderstaande Delta karabiners. Er is een fout geconstateerd tijdens het productie proces van deze karabiners en het advies is om deze zsm te vervangen en in de tussentijd er niet mee te vliegen.

O.a. de Flanders toestellen zijn hier mee uitgerust. Controleer je karabiners en mocht je karabiners hebben met de genoemde nummers neem dan contact met ons op.

http://www.austrialpin.at/Produkte/news/Ruckruf—DELTA-Karabiner.aspx

Nieuw dealerschap Lynx Avionics

Skydance paramotorsport is dealer van Lynx Avionics

Lynx bouwt al jaren diverse communicatie systemen welke zich een weg vinden naar diverse takken van luchtsport. Zo ook voor onze paramotorsport. Doordat er zachtjes aan meer en meer tandem vliegers bij komen groeit ook de vraag naar een kwalitatief goed communicatie systeem. Na diverse systemen geprobeerd te hebben voeren we nu officieel Lynx.

De voordelen van Lynx:

-Gel pads in de oor kappen voor optimaal draag comfort
-Solide aansluitingen
-Goede back up van fabriek
-Compatibel met alle mogelijke radio’s en telefoons
-Het beste geluid. Je kan gewoon praten alsof je met iemand in gesprek bent. Geen stemverheffingen oid.

Wij hebben het getest op verschillende meetings. Iedereen moest beamen, wat andere mensen ook voor systeem hebben, dat Lynx er met kop en schouders bovenuit steekt. 1 nadeel: Het is wat duurder dan andere merken. Maar we kennen genoeg mensen die een hoop geld hebben uit gegeven voor een set die achteraf niet tevreden zijn. Zij hadden nu liever wat meer geld uit gegeven en iets goeds gehad helaas. Goedkoop is vaak duurkoop!

Revolutionaire nieuwe Dudek besturing

Dudek is op dit moment bezig met een nieuw concept voor de besturing  van een paraglider. Het maakt het stukken makkelijker om je paraglider te besturen in elk aanwezig snelheid bereik. Trims open of gesloten? Het maakt niet uit.

In de nieuwe oplossing heeft de piloot nog 2 stuur toggles om veilig en effectief, elke trim en/of speed systeem positie aan te kunnen. Alle reflex vliegers die tot nu toe gedwongen werden om met open trims/speedsysteem hun toggles los te laten en over te schakelen op het wing tip steer systeem zullen er verbaasd over staan dat een oude droom werkelijkheid wordt.

Griekenland stage maart 2015

Paramotor opleiding Griekenland maart/april 2015

In maart/ april gaan we naar onze nieuwe stek in Griekenland. We zijn er al op verkenning geweest en het beloofd wederom een succes stage te worden.
Prachtige vliegstekken direct aan zee, vlieglocaties tussen de bergen en zo lang je niet al teveel overlast maakt kan je doen en laten wat je wilt. Het gebied kenmerkt zich door een micro klimaat waardoor er 320 vliegbare dagen per jaar zijn.

Cursisten en leerlingen kunnen mee naar deze geweldige stek waar het bijna elke dag vliegweer is en waar we hele dagen kunnen vliegen. Dus geen parawaiting!!!

– de grondoefeningen doen we zoveel mogelijk in NL, zodat je in Griekenland zoveel mogelijk vlieguren kunt maken
– perfecte locaties ook direct aan zee geschikt voor trikes en rug gedragen paramotors. Starten vanaf het gras en toch direct aan zee, dus geen zand in je scherm en een versleten prop.
– voor leerlingen geldt ” 10 uur mooi weer garantie”*
(* kun je door het weer niet genoeg vliegen, mag je deze uren alsnog in NL maken)

Gevorderden:
Voor de gevorderde vliegers geven we zoals altijd de gevorderde opleiding. Maar je kan natuurlijk ook met een groepje een overland vlucht maken.
Van de gevorderde opleiding worden elke dag video beelden opgenomen en deze worden in de avonduren bekeken en besproken.

Waaruit bestaat de gevorderde opleiding:
– starttechniek met veel en weinig wind
– landings technieken met en zonder motor
– gebruik maken van je torque
– draaien van diverse bochten, langzaam en snel
– gebruik maken van trimmers bij start en landing
– gebruik maken van je speedsysteem
– inklappers/frontstall
– wat jij wil, zolang het veilig is en blijft

Tevens voor de gevorderde natuurlijk weer een nieuwe locatie. Ben je uitgekeken op de oude vliegstekken waar we al zoveel jaren geweest zijn? Ga dan mee naar onze nieuwe locatie in Griekenland!!! Er gaan diverse instructeurs mee, dus je hebt alle aandacht die je hebben wil.

Wij vervoeren je materiaal
Wij zorgen voor een goed hotel direct aan de kust
Wij verzorgen lokaal transport en lokale erkende begeleiding
Wij verzorgen je een paramotor trip die je nooit meer vergeet.

Omdat we samenwerken met een lokale tour operator die beschikt over alle vergunningen moeten we wel een uiterste aanmeld datum aanhouden. Deze is 15 februari 2015.

Eerste week van 29 maart tm 5 april = vol
Tweede week van 5 tm 12 april zijn nog 2 plaatsen beschikbaar
En mochten er nog meer aanmeldingen komen kunnen we er altijd een week aanplakken.
Wil je meer info over deze paramotor trip stuur dan een mail naar info@skydance.nl

Club certificaat voor diegene die de gevorderde opleiding hebben gedaan