Paramotor nieuws november 2016

Portugal paramotor stage 2016

4 weken lang heeft de Skydance combinatie in Portugal rond gereden. De keurig onderhouden start en landingsvelden lagen zomaar net 200 meter achter de duinen wat ons hele dagen vlieg plezier verschafte. Niets geen parawaiting omdat het te turbulent was maar gewoon doorvliegen van ‘s morgens tot ‘s avonds. Zeker ook voor cursisten was het leerzaam om te ondervinden wat het verschil is tussen laminaire en iets turbulente lucht de laatste 200 meter terug naar het veld.

Van de weken dat we er waren hebben we 2 dagen niet kunnen vliegen, 1 dag vanwege regen en 1 dag door te harde wind maar al met al een zeer geslaagde trip waarbij we weer nieuwe vrienden voor het leven hebben gemaakt.

Er zijn de nodige overland vluchten gemaakt, volop laag vliegen langs de kust lijn en ook hebben we nog een paar andere plaatsen opgezocht om daar te vliegen en oude vlieg vrienden te ontmoeten. De start mogelijkheden, de velden, het weer, het hotel en de vriendelijke mensen hebben dit weer tot een onvergetelijke stage gemaakt die zeker zijn vervolg gaat krijgen.

Klik op de link voor impressie foto’s https://skydance.nl/nieuws/fotoreportage/

Nieuwe lijn paramotorhelmen HsCOM

Tijdens ons verblijf in Portugal hebben we kennis gemaakt met Hugo en Anna. Zij bouwen helmen op klanten specificatie met de beste onderdelen. Dit bleek ook wel uit de testen die we gedaan hebben. Wil je een muziekje opzetten? Geen probleem. Een gesprek met je tandem passagier voer je op normaal gespreksniveau. Een telefoontje wat er tussendoor komt is kraakhelder en neemt eventueel automatisch op. Omdat ik iets minder goed hoor had ik gevraagd of ze hier iets mee konden doen door het iets luider te laten klinken. 2 dagen later kwam een nieuwe set en werden de oren van m’n hoofd geblazen. Tel daarbij op de vriendelijkheid van Hugo en Anna en we kunnen weer zeggen dat we er nieuwe vrienden bij hebben waarmee we ook een zakelijke relatie voor de lange termijn aan kunnen gaan.

Een 5 tal helmen zijn toegevoegd aan onze catalogus, bekijk ze hier: https://skydance.nl/product-categorie/accessoires/helmen/

Nieuwe paraglider van Dudek Report Air

Veel paramotor vliegers houden van vernieuwingen. Elke keer als Dudek paragliders een nieuwe vleugel uitbrengt gaat de hartslag weer omhoog. Elke keer als je een nieuwe Dudek parapent vliegt denk je: dit kan niet beter. Maar elke keer maakt Dudek weer duidelijk dat de continue ontwikkeling zijn vruchten afwerpt door je verliefd te laten raken op hun nieuwste speeltje.

Voort bordurend op de oude reflex vleugels is er nu de Dudek Report Air.

Een vleugel die ontworpen is naar de stabiliteit van vroeger. Speciaal ontwikkeld voor de mensen die nog andere dingen te doen hebben als ze aan t vliegen zijn. Voorbeelden: fotografen, film producenten, boswachters, patrouilles voor search and rescue en nog veel meer.

Gecombineerd met de laatste ontwikkelingen binnen de paramotor wereld heeft de Report Air ook een Shark nose voor een betere aanstroming van de lucht en een grotere druk binnenin de paraglider wat hem resistenter maakt tegen stall en frontstall.

Binnenkort proef te vliegen bij Skydance.nl en nu al te bekijken in onze catalogus https://skydance.nl/product/dudek-reportair-paraglider/

Nieuwe paramotor trike Simplify XT One Easy

Simplify komt met een nieuwe lichte trike in zijn programma, de XT One Easy en zal te koop zijn naast de grote broer, XT One Power. De XT One Power paramotor trike is een geheel titanium trike, staat erg breed op zijn wielen en is verkrijgbaar als trike of als trike basis waar je alle rug gedragen motoren van Simplify eenvoudig op kan monteren. Het nadeel is dat de XT One Power redelijk duur is. Daarom komen ze nu met een simpele lichtere paramotor trike waar ook alle rug gedragen paramotors van Simplify eenvoudig op passen.

De trike is eenvoudig van opbouw en is zeer licht. Slechts 11 kg en kan vervoerd worden in een optionele tas. Meer details zullen in de loop van de komende maanden bekend worden.

https://skydance.nl/product/simplify-xt-one-easy/