Skydance paramotor nieuws april 2017

Stage Spanje 2017

We zijn weer terug vanuit Spanje. Met 2 gezellige ploegen hebben we 2 hele weken elke dag kunnen vliegen. Diversen vliegers hebben zoveel starts en landingen gemaakt dat ze brevetwaardig zijn. Dagen dat er 5,5 á 6 uur gevlogen zijn waren geen uitzondering.

Het hotel en de sfeer waren reuze de motoren snorde en met 24 graden hadden we niets te klagen. De 2de week zijn we door de voorspelde harde wind de laatste dagen uitgeweken naar het noorden op onze oude vliegstek in Cullera. Er was veel veranderd, de oude vliegstek was omgetoverd naar een camper parkeer plaats, echter door onze lokale gids was er al snel een veld gevonden. Het was een hartelijk weerzien met oude bekenden waar we bij sommige toch wel een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten in de jaren dat we daar vaak kwamen.

Nieuw dealerschap Air Conception

Sinds enkele weken is Skydance importeur geworden van Air Conception. Na een bezoek aan de Thermikmesse in Duitsland waar we kennis hebben gemaakt met dit merk was het al snel duidelijk. Motoren worden lichter van gewicht en krijgen steeds meer stuwdruk. Vaak wordt er gebruik gemaakt van titanium om gewicht te besparen en titanium is ook erg sterk.

Air conception Nitro 200 inclusief electrische starter, inclusief reserve komt het totaal op 22kg. Dit in combinatie met 75kg stuwdruk maken het een motor die trike en oudere vliegers die tegen het gewicht opzagen, nu zullen overtuigen om toch rug gedragen te gaan of te blijven vliegen.

Website Fabrikant: http://www.airconception.com/index.php?lang=en

We gaan zeker niet stoppen met Adventure paramotors. Deze motoren hebben ons jarenlang veel plezier bezorgt en doen dit tot op de dag van vandaag, maar soms is het een kwestie van de markt volgen.